Slezmanovo vlakové kupé

přisedněte ...

středa, října 04, 2006

Cesta po severních Čechách

Právě jsem se vrátil z dvoudenní služebky do severních Čech, která měla tento itinerář: BRNO - PRAHA- DOLNÍ PRYSK - DĚČÍN - TEPLICE - ÚSTÍ NAD LABEM - PRAHA - BRNO. Dolní Prysk je docela zapadlá díra, kde mají závod sklárny PRECIOSA, a. s., a vyrábějí tam zajímavý věci. Ve sklárně jsem byl poprvé a jako recesistický divák seriálu "Synové a dcery Jakuba kláře" jsem tam přišel o romantické iluze... fabrika jako každá jiná.
Potom jsme se jeli najíst do hotelu Slavie v České Kamenici. Cestou do hotelu jsem fotil tamní socialistickou šeď s občasnou hezkou budovou a památkou a najednou slyším křik "my chceme takyyy". Se ohlídnu a nějaký 2 holky sedí na schodech, už jsem k nim chtěl jít, když jsem uviděl nápis na onom domě: ZVLÁŠTNÍ ŠKOLA. Tak nic, řekl jsem si, ještě jsem s nima něco prohodil a radši zmizel ;o)
Další zastávka Teplice a můj oblíbený penzion DEXTER. Doporučuju, 690,- se snídaní a majitelka je nádherná ženská ;o). Počasí v Teplicích extrémní hnus, promokl jsem, ale zas jsem se výborně najedl a napil "U veselýho mandlu" (taky doporučuju).
Druhý den jsme měli jednání v Trmicích, kde panovala pochmurná nálada, stal se tam pracovní úraz s nehašeným vápnem, zrovna teď bojuje ten člověk o zrak, takže jestli budete něco dělat s vápnem (i hašeným), jedině kvalitní pracovní brýle.
Cestou u Ústí se udělalo pěkně, takže mi to nedalo a musel jsem si vyfotit Střekov - odkud jinud než od hospody - "Motorest na Zdymadlech" - dobrý jídlo, vrchní strašně milej chlap.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Pěkný počasí lákalo k výletu a GPS v autě od firmy nebylo ;o), tak jsme zvažovali cestu ÚSTÍ - JILEMNICE - ČANKOVICE - BRNO , ale protože Sleepy hlásil sux počasí z Liberce, zavrhlo se to a zvolil se náhradní program - hora Říp. Ani si nepamatuju, jestli jsem tam vůbec někdy byl a tak jsem byl i rád, takže přihazuju pár fotek (omlouvám se, jsou velké, ale snad to přežijete):
Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Cesta zpátky kromě špatný odbočky v Praze a následného martyria v centru už byla bez problémů, a jak vidno, na dálnici se už zas jezdí pěkně svižně okolo 150ky a vše v pohodě :o)

0 Comments:

Okomentovat

<< Home